Årets innovatör på Sweden international Horse Show (dec 2019)

Jag var finalist i tävlingen ”årets innovatör inom ridsporten” för min uppfinning ”Hipposolaris”, en idé jag fick till gården vi bygger. David och jag blev inbjudna till Saabs fina VIP loge med utsikt över Friends arena. Det var en jämn kamp mellan oss fyra finalister sade juryn, men jag tyckte verkligen att rätt man vann. Han var hoppryttare, civilingenjör och branschkollega (vi kunde prata lite jobb också!) och hade byggt engagerat på sin prototyp som ska förbättra ridhus.

Det bästa på Friends Arena i år var att se Patrik Kittel vinna Grand Prix. Han är något extra för både sin fina ridning och musiksmak i sina grand prix dressyr kur -program (freestyle dressyrprogram för er icke insatta) Depeche Mode, Billy Idol bla! En sportmässig OCH konstnärlig upplevelse! (På söndagen kom han tvåa med sitt Guns’n Roses ackompanjerade program).

Att få se Peder Fredricsson hoppa live var också en upplevelse, särskilt för David som drömmer om att påbörja en fälttävlanskarriär. David fick också bonda med grabbarna i Svenska Shetlandsponnyföreningen – han är galen i den ponnyrasen och hittade sina soulbrothers.

Det var också trevligt att träffa vår staketleverantör och prata detaljer, samt att se en del fina stallinredningsdetaljer. Tyvärr dränktes mässan mest av onödiga prylar till sämre priser än på internet. Jag hade hellre bytt ut konsumtionshetsen mot en bra mat- och vinbar, exempelvis med hästinspirerad scenografi och fått mer upplevelse än Ullaredsmayhem.

Överlag fick vi en hel del inspiration till gården. David står för det estetiska och jag står för det tekniska, men vi är nästan alltid eniga i designfrågor.

Vårt kalkonpris för dagens sämsta design gick härmed till;

1. Solna stad för arenastadens hotfulla arkitektur (Davids motivation; det är nybyggt, ändå känns det som man ska bli överfallen)

2. Stakettillverkaren som gjort ett förfärligt fult hagstaket bestående av jättestora bruna gummisnoddar

3. Evenemangets och arenans avsaknad av skylt -och navigationsprogram. Det är vetenskapligt bevisat att avsaknad av just detta skapar stress, otrygghet och bristande betalningsvilja hos kunden. Men vi fick iallafall se många lyxiga och häftiga hästbussar i vår jakt på garageingången (en liten läskig nisch som vi först trodde var en pissoar)

Dagen avslutades med en riktigt skön upplevelse; Syrrans band Rytmiskonsekvens och Malmöbandet Ved spelade på Melody Box. En liten klubb med Twin Peaks-känsla vid Telefonplan. I min familj är det musik, show och hästar om vartannat, så härligt, kan inte vara utan något av det!

Publicerad av allahastarhemma

Arkitekt, affärsutvecklare och ryttare som ritar och bygger egen hästgård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: