Tekniskt samråd och startbesked från kommunen. Nu gäller det att ha planerat rätt för markinstallationer! (dec 2018)

Nu gäller det att vi har planerat rätt för avlopp, stallbrunn, golvvärme, vatten och dörrar, för nu gjuts plattan till stallet. Imorgon är det försent, då får vi leva med eventuella missar. Men allt såg lysande ut på dagens platsbesök.

Planeringsfasen har gått mot sitt slut, tekniskt samråd hölls i november i Sala stadshus. Det innebar ett startmöte mellan vår bygglovshandläggare på kommunen, vår kontrollansvariga enligt Plan- och bygglagen (som vi enligt lag behöver anlita) våra markentreprenörer samt David, -ensam! Själv var jag på jobbkonferens i Västerås. Trots att jag är den byggkunniga av oss. Men man växer med sin uppgift och David klarade därför detta minst lika bra!

En tid efter kom startbeskedet från kommunen med posten, och det innebär att det nu är fritt fram att bygga hela gården.

Varje platsbesök blir mer spännande än det föregående. Idag planerade vi markavrinning och dagvattenhantering, valde ut vilka träd som skulle sparas, hur hagarna skulle gå, och vart schaktmassor skulle fördelas. Vi hittade grunden av en gammal kolmila, tänk att det bott kolare i kolarkojor här! Denna region är också klassisk vikingamark, men dem vill man inte hitta rester av, då blir det försening i bygget

Publicerad av allahastarhemma

Arkitekt, affärsutvecklare och ryttare som ritar och bygger egen hästgård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: