Oxveckorna. Byggnadernas grunder gjuts. Hur nära vill man ha stallet? (jan 2019)

God fortsättning!

Den kalla långsamma mörka högvintern som börjar nu och slutar vid påsk kallas för Oxveckorna enligt nordisk tradition. Må så vara på Norrmalm men i vårt Julmyra händer det massor nu!

Våra duktiga entreprenörer förbereder marken för bostadshuset. Vi försökte undvika sprängning, vilket fördyrar projektet, men eftersom det är omöjligt att förutse i en berg- och morängrund så blev det några klippor som rök långt ned under marken. Det är viktigt att en byggnad består av en och samma markmaterial under grundplattan, annars blir det sättningar.

Vi har placerat villan 30 m från stallet, med huvudentréerna mittemot varandra. Avståndet är stort av brandskyddsskäl, och för att få ljus och luft på gårdsplanen. Avståndet är samtidigt litet, för att lätt kunna gå ut och natta hästarna i pyjamas, eller höra om något händer, som kolik etc.

Hästarnas boxar, och vårt sovrum, är båda placerade mot öster, så att vi alla kan vakna till soluppgången 🌞

De två första bilderna är markberedningen för villan, de tre sista visar grunden för stallet, och montering av ledningar för el, vatten och värme.

Publicerad av allahastarhemma

Arkitekt, affärsutvecklare och ryttare som ritar och bygger egen hästgård

3 reaktioner till “Oxveckorna. Byggnadernas grunder gjuts. Hur nära vill man ha stallet? (jan 2019)

 1. Hmmm. Kommer hästarna at ha fönster utåt också så att de kan tjuvkika in mot ert boningshus? Det låter fint med huvudentréerna mit emot varandra, så ska det absolut vara.

  Men var är bilderna? Jag är väl teknologisk idiot men det finns säkert nån napp någon stans….

  hej hopp Jerker Söderlind

  Arkitekt SAR/MSA, Tekn. Dr. Journalist JHS Stadsliv AB Svartmangatan 21 111 29 Stockholm, Gamla Stan http://www.stadslivab.se Mail: jerker.soderlind@stadslivab.se Mobil: +46 (0) 733 94 90 90

  >

  Gillad av 1 person

  1. Japp! De har fönster runtom, hästfönster som står öppna så att hela hästhuvet kan sticka ut. Men de är ju i hagen hela dagen iofs. En av hagarna omsluter trädgården så att de kan vara med vid poolen på verandan!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: