Materialval för villan och granskning av entreprenadkontrakten. Och fördelen att bygga i ett hästsamhälle under ett snörikt år! (feb 2019)

Stommen till bostadshuset på vår gård börjar resas nu i februari. Hur ska det gå med all snö tänkte vi.. läser om hur gårdsägare i Stockholm går på knäna av striden mot snön, år efter år.. ett Sisyfosarbete tills våren äntligen kommer.

För det ska gudarna veta, att sju mil norrut är det ännu mer snö. Då känns det fantastiskt att vi valde att köpa mark i Sveriges enda ”Equestrian Community” eller enda ”lantliga BID” (business improvement district om man får använda mina egna facktermer).

Fantastiska Ove från Jylmyra Horsecenter har nämligen plogat både väg och byggarbetsplats. Medan vi och hästarna njuter av snön i Österhaninge och Vasastan (well.. i Vasastan är det mest irriterande att klättra över snövallar, men det är fint och tyst).

Den här veckan har vi ritat klart och beställt köket i bostadshuset. Det blev Modellen Gastro från Balingslöv som är så nära ett platsbyggt kök man kan komma. Vi har arbetat i moodboards; gnistrande snövitt, grön marmor, brunt och svart läder och glimmande mörk granit. Lite swedish grace inspirerat. ”Snyggt om hundra år” var vårt ledord.

Min bästa arbetsplats, förutom en vy över hästhagar, är badet. Nu ska alla kontrakt för bostadshusets alla olika entreprenader granskas och signeras – nu kör vi!

Publicerad av allahastarhemma

Arkitekt, affärsutvecklare och ryttare som ritar och bygger egen hästgård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: