Tankar om byggentreprenörer som kan stall, potentialjordning av stallgrund och boxar, fukt, u-värden och miljö (feb 2019)

Vad vi lärt oss denna vecka:

1. Att hitta rätt byggfirma som kan stallbestämmelser utan och innan, och kan leverera kvalitet och estetik till rätt pris, är lika svårt som att hitta sin livs kärlek på Tinder. Men det går!

2. Morän bildar gyllengul lera. Förhoppningsvis inte lika irriterande som vanlig lera, för att den är lite snygg och annorlunda.

3. En stallgrund måste potentialjordas. Annars är det bara att riva den och bygga nytt. Paniken när vi inte visste detta och stallgrunden redan låg på plats. Som tur var hade våra duktiga markentreprenörer från Julmyra Horsecenter tänkt på det!

4. När hästboxarna är på plats skall även de jordas.

5. Dom tråkigaste lektionerna på Arkitektskolan; fukt och u-värden, blev 20 år senare min trygga hamn i livet. Om ni bygger, läs på om det – och ventilation – om och om igen!

6. I Stockholm city, och i så kallade ”urbana lägen” händer inte mycket när det kommer till hållbarhet, miljö, grönska och ekosystemtjänster. Vet inte varför, kanske för att alla tjänstemän måste vara med och tycka om allt? I lantliga Julmyra däremot, satsas det på framtidens miljöprojekt i samarbete med både SLU och EU. http://www.julmyrahorsecenter.se/om-julmyra-horse-center/projektarbeten

7. Tyska hästboxinredningar uppfyller svenska myndigheters krav bättre än de svenska. Visserligen är de lite dyrare men precis som med tyska bilar, så är de närproducerade, man blir glad av dem och man myser när man tar i detaljerna.

Bilderna: Visar lugnet innan stormen. När man bygger, så tar markarbeten och husgrund en evighet, oavsett om det är en skyskrapa eller en liten hästgård. Vi är lite trötta på att se samma plattor och slangar med snö, utan snö etc. men nästa vecka händer det grejer!

Vår väg

Vårt hus

Vårt stall

Jag och han som bestämmer allt

Publicerad av allahastarhemma

Arkitekt, affärsutvecklare och ryttare som ritar och bygger egen hästgård

En tanke på “Tankar om byggentreprenörer som kan stall, potentialjordning av stallgrund och boxar, fukt, u-värden och miljö (feb 2019)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: