Inga hästar hemma! – trots smart hagsystem (maj 2020)

Vi har ritat ett hagsystem som är helt flexibelt. Alla hagar kan kopplas ihop till en enda jättehage eller stängas av vid behov efter årstid, om en hage ska vila/växa eller om hästarna behöver gå åtskilt. Det smidiga är att de två huvudgrindarna bara ligger några meter från stalldörrarna i öst och väst, så det tar inte många minuter att släppa ut hästarna innan jobbet. Man måste bara komma ihåg att ha som rutin att stänga båda grindarna, annars kommer hästarna in i ena änden och ut i den andra. Jag hade glömt att jag öppnade grinden vid den västra stalldörren, för att rengöra Thermobaren i morse, medan jag släppte ut alla hästar genom grinden vid östra stalldörren.

Så började min videokonferens. En kick-off workshop för mitt nya projekt, med 15 personer jag ännu inte kände. Under coronatider får man göra alla konferenser digitalt, och det fungerar utmärkt, men idag blev det lite nervöst. David öppnade dörren till mitt arbetsrum och viskade att hästarna galopperade iväg i full fart bort från vår gård.. Vad skulle jag göra? Det var bara att fortsätta mötet och inte tappa ansiktet, och diskret stänga av videofunktionen för att dölja mina röda kinder. Jäkla hästar. David hittade dem i grannens paddock där de kunde fångas in. Den stora stegrade och piafferade i all sin seniora prakt. Tur att vi valde att köpa mark och bygga i en hästby där grannarna har viss förståelse, och tur att inga dyrbara trädgårdsarrangemang hos grannen hann falla offer för ligistflocken. Nu ska jag vara lite mer noga med morgonrutinerna!

hagar

Stor vinterhage, stor sommarhage, tre vanliga naturhagar samt en helt plan grusad hage, perfekt för 4 hästar. Allt kan kopplas samman.

ChczA9OwSV+7BonKznEk2g

Grushagen från sadelkammarfönstret, med västra huvudgrinden

pQ4dA2nRQFq6C3tN9SpymA

Emir på väg in i stora sommarhagen, vy från trädgården

mnnQvLQHRzuwPl6vDUGTHQ

Vid alla ingångar och passager ligger stora mängder av grus som hästarna älskar att rulla i. Här vid östra huvudgrinden.

erjHMGdrSMW5qkID0PD5Kg

Vår nyanlagda väg är alltid lika kul att galoppera iväg på om man får chansen. Till vänster sommarhagen, till höger vinterhagen

oDwqlY%1RZKOYJdIT4Nuag

Gott om yta och grus kring stallet alla sidor för varutransporter, lastning, in- och utsläpp

Slutligen lite härliga vårbilder med hagarna i bakgrunden!

För 1,5 år sedan när vi påbörjade byggandet av ett paradis för hästar, var här bara mörk igenvuxen skog. Nu har vi lyckats skapa ett paradis för alla arter, underbara reptiler, rovfåglar, hackspettar, humlor stora som bomber och massvis med fåglar och fjärilar jag inte trodde fanns (är fjärilshuset på rymmen 😂). Nu förstår man hur viktigt det är för ekologin att vår vackra natur brukas av människor 🌺💖🐝🦋🦄🐉

 

Publicerad av allahastarhemma

Arkitekt, affärsutvecklare och ryttare som ritar och bygger egen hästgård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: